Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Válogatás Chardonnay

 Bortörténelem:

Októberben, túléredt állapotban szüreteltük a méltán híres Farkastető dűlő tetején, magas beltartalmi értékekkel rendelkező válogatás chardonnay borunk szőlőjét. A kézzel szüretelt, majd válogatott termést természetes vadélesztők erjesztették ki használt hordókban. Az erjedés november közepén zárult le, 12 gramm maradékcukor tartalom és megdöbbentően magas, 36 gramm/literes szárazanyagtartalom mellet, 14,8% alakoholtartalom képződése után. A durva seprőtől való elválasztás során a bor megkapta élete első levegőztetését, melynek hatására feltárultak a késői szüreti időpontot hirdető mogyorós illat és ízjegyek.  

 

Jellemzők:

Illatában a késői szüreti időpontra jellemző mogyorós jegyek, színében mélyarany, lustán mozog a pohárban. Ízében telt és tömény bor határozott, de nem elédesedő maradékcukor tartalommal. Kis kortyokban, nagy pillanatokra. 

 

 

Receptajánlat:

Lelkes kezdőknek: Bundáskenyér Deluxe

Ügyes háziasszonyoknak: Mazsolás-boros almaleves

Mesterszakácsokanak: Hátszín barnamártással

 

Alkoholtartalom

14,8 %

Titrálható savtartalom

6,6 g/l

Maradékcukor tartalom

12 g/l

Extrakttartalom (cukormentes)

36,4 g/l


Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: Normál

7°c

8°c

9°c

10°c

11°c

12°c

13°c

14°c

15°c

16°c

Alacsony

Normál

Magas