Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kép

Kép 2010 Október 20. - Felkerült honlapunk "palackozott boraink" menüpontjába a 2011-ben bemutatásra kerülő új borcsaládunk párosának leírása és látványterve. A páros egyik tagja, az 1993-as Móri Zöldeltelíni veszi át pincészetünkben a Főbor stafétáját. Biztosak vagyunk benne, hogy az 1994 decembere óta palackban érlelt zöldveltelíni helyt fog állni ezen a poszton, hiszen egy olyan borkülönlegeségről van szó, mellyel csak nagyon ritkán találkozhatnak a bort szerető emberek. A páros másik tagja szintén egy, az átlagosnál hosszabb érlelési idővel rendelkező Chardonnay, melyet eddig féltve őriztünk érlelőtartályában. Mind a két bor új palackarculatot kapott és ezzel együtt egy új szintet léptetünk be a meglévő két borcsalád közé. Az így létrejövő család fogja képviselni a kereskedelmekben kapható boraink között a legmagasabb szintet, mivel az 1983-as, 1973-as és 1964-es évjáratokból álló triót továbbra sem szeretnénk külső kereskedelmi partnereknél forgalmazni.

2010 Október 19. - Kierjedtek és letisztultak 2010-es évjáratú boraink. Bár egy betegségekben bővelkedő év van mögöttünk - számunkra is kellemes meglepetésként -  tiszta és egészséges ízvilágú borok születtek, melyekből nem érződnek ki az évjárati viszontagságok. 2010-es olaszrizling-chardonnay házasításunk az átlagosnál érettebb Chardonnay szőlőnek köszönhetően nem rendelkezik az idei boroknál megszokott bántó savakkal. Az illat és ízjegyek a fejlődés elején járnak, de határozottan látszik, hogy szép és üde borunk lesz az idei évben.

Kép2010 Október 4. - Pincészetünk HungaroPass partner.

2010 Szeptember 29. - Honlapunk a tegnapi napon látogatottsági rekordot döntött! 

Kép 2010 Szeptember 28. - Istvándi Tamás dolgozatát publikálta a Művelt Alkoholista. A dolgozat címe: Miért beteg a magyar bor? Az írást az Index.hu a címlapján is ajánlotta. 

2010 Szeptember 20. - Véget ért az idei szüret, ezzel lezárult az utóbbi évtizedek egyik legelkeservesebb évjáratának első felvonása. Az erjedő újborok egyenlőre a legszebb arcukat mutatják, üde és friss olaszrizlingek születése várható.

Kép2010 Szeptember 12. - Pincészetünk csatlakozott a hvg Klubkártya elfogadóhely-hálózathoz. A Klubkártya tulajdonosok ezentúl 20% kedvezményt kapnak pincészetünk borai és a borkóstolások árából.

Kép 2010 Augusztus 30. - Istvándi Tamás ajánlotta a bort a FEM3 Tv csatorna Boszorkánykonyha című műsorában. 2009-es évjáratú tölgyfahordós érlelésű Chardonnay borunk sikert aratott és szépen kiegészítette a Susánszky Ádám által készített étel ízeit. 

2010 Augusztus 21. - Új funkcióval bővült honlapunk, melynek köszönhetően néhány menüpont saját képgalériával gazdagodott. Az Indafotó szolgáltatásának köszönhetően a honlapba beágyazott fényképsávon láthatóak a nemrégiben kidolgozott új palackarculat első fecskéi. Pincészetünk képei ezentúl a Képhttp://indafoto.hu/istvandy címen is elérhetőek.

 2010 Augusztus 21. - Megtekinthetőek pincészetünk új palackarculata a palackozott boraink menüpont alatt található képszalagon illetve az Indafotó fényképtárhelyen.

Kép 2010 Július 30. - Néhány nap múlva ismét Bor és Poló! A tavalyi sikerek után második alkalommal, Augusztus 7-8. -án kerül megrendezésre a borfesztivállal egybekötött lovaspoló kupa, ahol nemzetközi csapatok barátságos mérkőzései közben a kiállító pincészetek borait kóstolhatják az ellátogató vendégek. A rendezvénynek a szervező Káli Polo Club gyönyörű pályája és székhelye ad otthont.

2010 Július 22. - Már csak kettőt kell aludni az idei Káli Vigasságok kezdetéig. A hétvége során először mutatjuk be szélesebb közönségnek az új palack-arculatot, amin az elmúlt hetekben dolgoztunk és ami az előző néhány nap szűkebb körű tesztelése során várakozásainkat felülmúlóan sikeresnek bizonyult. Az új palackok képgalériája csak a Káli Vigasságok után kerül fel honlapunkra.

2010 Július 1. -  Elkezdődött a jövőbeni 2010-es évjárat piaci pozicionálásának megtervezése. A következő hetekben remélhetőleg lázas munka zajlik majd, aminek eredményéül több címketerv és palacktípus is bekerül a végső döntést segítő próbasorozatba. Az új borarculat célja, hogy palackjaink a kereskedések polcain látható erős mezőnyben is egyediséget és magas minőséget sugározzanak miközben lehetőleg megtartanak néhány stíluselemet az előző két évben alkalmazott és szívünkhöz közelálló látványvilágból.

2010 Junius 26. - A 2009-es sikerek után idén is elindul az egész nyáron át tartó koncertsorozat a szentbékkállai Katolikus templomban, mely során a Nemzeti Filharmonikusok tagjaiból összeállt kamarazenekar ad hétről-hétre komolyzenei koncerteket Kovács Géza, a Filharmonikusok igazgatójának élvezetes narrációjával. 

2010 Május 19. - Pincészetünk látta vendégül első szakmai állomásként a budafoki Soós István Borászati Technikum 3. évfolyamos tanulóit. A két órás program során Benkő Zsuzsanna diákjai rendkívül érdeklődőek és figyelmesek voltak, hozzászólásaikkal pedig szakmaiságukat is bizonyították, ezzel is öregbítve volt iskolánk hírnevét. Ezúton is köszönjük Nekik a kellemes délutánt és hogy ilyen jó csapatunk voltak, továbbá sok sikert kívánunk későbbi szakmai pályájukhoz.  

Kép 2010 Május 16. - Elkezdődött pincészetünk új reklámtábláinak tervezése illetve a kihelyezés előkészületei. Az új hirdetők várhatóan júniusban készülnek el. Hamarosan jelentkezünk a  látványtervekkel.

2010 Április 22. - Hatalmas elismerés Magyarországnak és a magyar bornak: Jancis Robinson: "A magyar borok minősége a világ egyik legjobban őrzött titka" ("The quality of Hungarian wine today may be one of the wine world's better-kept secrets...") A hírről bővebben az alkoholista.blog.hu-n olvashatnak.

 Kép 2010 Március 27. - 1964-es évjáratú Ausbruch borunk elnyerte a kitüntető "KÁLI-MEDENCE LEGJOBB BORA" címet a Káli-medencei borok versenyén. A Káli-medencei hegyközség versenyén számos kistermelő és borászat ért el komoly eredményeket fantasztikus boraikkal, előrevetítve a medence borainak bizalomkeltő jövőjét. Hamarosan képgalériával jelentkezünk.

2010 Március 27. - Véget ért a szőlők tavaszi metszése, így szőlőtábláink ismét "jólfésültek" és felkészültek arra, hogy 2010-ben is remek terméssel örvendeztessenek meg minket. A kötözés megkezdése előtt a támrendszerbe esett kisebb károkat kezdjük el kijavítani.

Kép2010 Március 25. - A Veszprém megyei palackozott borok versenyén az   általunk nevezett újborok szép eredményeket értek el a rendkívül erős mezőnyben. ( 2 ezüstérem, 2 bronzérem, 1 oklevél) Külön öröm, hogy a versenyszempontból általában nem túl szerencsés típusba tartozó félédes Chardonnay2 borunkat bronzéremmel jutalmazták, így újra bizonyítva látjuk, hogy megéri a sok fáradozás egy természetes cukortartalommal rendelkező félédes bort készíteni egy általában szárazboros vidéken. (A verseny teljes eredménylistája itt olvasható. Keresendő termelő: Istvándi Tamás)

 2010 Január 31. - Elkészültek pincészetünk 2009-es évjáratú borainak cimketervei. A boroscímkék képeit a képgaléria események menüpontjában, vagy ide kattintva tekinthetik meg .

Kép 2009 December 29. – Pincészetünk látta vendégül a Gázló Környezet- és Természetvédő Egyesület által rendezett "Káli-keringő" túrázóit. Megfáradt vendégeink a Szentbékkállai önkormányzat jóvoltából zsíroskenyérrel tölthették fel megcsappant energiakészleteiket és korgó gyomrukat, melegedésüket pedig forralt bor és tea segítette. Boraink közül a 2008-as Cahrdonnayt, a 2009-es Királyleánykát és a 2009 Chardonnay2 desszertbort kóstolhatták. 

Kép2009 December 23. - Boldog és békés Karácsonyt kívánunk minden kedves  Látogatónknak, továbbá  Vendégeinknek és Vásárlóinknak; köszönjük hogy ebben az évben is megtiszteltek minket és borainkat bizalmukkal és szeretetükkel!

2009 November 23. – Elkezdődik az őszi szántás a szőlőkben. Míg a borok csak most ébredeznek igazán, a szőlő már téli álmát kezdi, és a nagy alvás előtt illik betakarni a tőkéket. A szántás várhatóan a héten végéhez is ér majd; amivel lezárul a szőlészeti év, ezután kezdődnek a téli pincemunkák.

Kép2009 November 14. – Pincészetünk is bemutatta idei borait a  szentbékkállai Márton napi libavacsorán és újborkóstolón, melyen a megjelent vendégek a kiváló ételek mellé a helyi termelők 2009-es borait kóstolhatták és borfelismerő versenyen csillogtathatták tudásukat.  Pincészetünk a kóstoltatásra a száraz Chardonnay-t és a természetes cukorttartalmú Chardonnay desszertbort vitte, míg a borfelismerő versenyen 2009-es Királyleányka és 2008 Chardonnay borainkkal nehezítettük a versenyzők dolgát. Az est házigazdája Istvándi Tamás volt. Képgaléria itt.

2009 November 6. – A mustok zömeKép újborként érlelődik a hordókban. Az erjedés során a magas cukortartalmú, zavaros must tüzes borrá változott, melyet a következő hetekben még seprőn tartunk és időt hagyunk neki, majd vélhetőleg december elején megkezdődnek a fejtések és a derítések.

 

 

Kép

2009 November 3. - Befejeződött a   2009-es  szüret. A szüret szeptember   második hetében kezdődött a chardonnay- és az olaszrizling fajtákkal, míg utolsóként a királyleányka került feldolgozásra. Változatos savak jellemezték az évet, a cukortartalom bizonyos szekciókban meghaladta a 22 magyar mustfokot így száraz boraink mellett idén lehetőségünk nyílik egy természetes cukortartalmú édes bor készítésére.

 

Kép2009 Augusztus 15-16. - Pincészetünk is részt vett a Káli Polo Club által szervezett Polo and Wine rendezvényen. A lovaspóló meccsek szünetében a közönség Istvándy Jenő Pincészetének borain kívül a badacsonyi  Istvándy Pincészet, a monoszlói  Liszkai Pincészet, a villányi Wunderlich Pincészet és az Újvilági borok háza borait kóstolhatta meg. Képgaléria itt.

2009 Augusztus 10. - Megérkezett palackozóüzemünk utolsó berendezése a Danubius Market által leszállított autómata cimkéző és kapszulázógép.

Kép 2009 Július 25-26.  - Idén is nagy sikernek  örvendett a Káli vigaságok programsorozat, melynek során az apró falucska megtelt élettel és látogatókkal. VasárnapKép reggel immár hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészei adtak felejthetetlen koncertet a templomban. Képgaléria itt.

2009 Június 5. – Elkészültek a borászatunk hirdető- és reklámtáblái, melyeket a cserszegtomaji ADS Reklám Kft gyártott le számunkra.  

Kép 2009 Április 27. – A héten kezdődik a Pályázati teljesítések  első szakasza. Ennek során egyrészt a pincészet palackozó üzemébe egy automata címkéző- és kapszulázó gép és egy félautomata palacktisztító kerül, melyekkel teljessé válik a csomagolósor és pincészetünk képessé válik a visszárus üvegek környezetkímélő feldolgozására, másrészt több kisebb technológiafejlesztési beruházásra is sor kerül, elsősorban az anyagmozgatási körben. A pályázat során benyújtott üzleti tervnek megfelelően a technológiai fejlesztésekkel együtt megkezdjük a termőterületek növelését is és így várhatóan az őszre elérkezünk a megvalósítás első nagyobb szakaszának végéig. 

Tavasz 2009 Április 25. – Szép és egészséges hajtások zöldellenek a szőlőben. Bár hideg és szeles tél van mögöttünk, a növényeken nincsenek látható nyomai ennek, annál inkább a tám-rendszeren, amit megviseltek a téli széllökések. A részeges oszlopokat és megereszkedett huzalrendszert azonban gyorsan helyre lehetett hozni, csak kisebb javításokat, helyenként cserét kellett eszközölni, néhány helyen pedig a karókat pótolni.  

2009 Március 31. – Pincészetünk 1973-as évjáratú Olaszrizlingje a Március 28.-án Kisbéren megrendezett borversenyen Aranyérmet nyert.

Kép  2009 Március 20.  Istvándi Tamás 2009-ben elnyerte az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program kereteiben indított Fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatására kiírt Európai Uniós támogatást.  A pályázat a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal gondozásában 2007-ben került kiírásra. A teljesítés során a pályázó vállalta a szőlőterületek fokozatos növelését és a technológiai nagyarányú fejlesztés a következő 5 év során annak érdekében, hogy borászata a saját borok előállításán és a különböző turisztikai szolgáltatásokon kívül az évek során egy borászati centrummá fejlődhessen, ahol a környező falvak kistermelői termékeiket bevizsgáltathatják, készre kezelhetik és a legmodernebb elvárásoknak megfelelő technológiai színvonalon palackba zárhassák.  A pályázati tervek megvalósításának első üteme a már felépült palackozó helység berendezése, a gépek megvásárlása és a palackozó üzem megnyitása 2009 nyarán. 

Kép

 2009 Március 17. – Véget ért a metszés a szőlőkben. A közel három hét alatt, amíg a  munkák folytak, a tavasz is megérkezett, így a metszést szinte végig jó idő kísérte. A munka végeztével most a támrendszer hibáinak kijavítása következik, hiszen a téli szelek idén sem kímélték azt. A következő szőlőmunka majd a kötözés lesz, illetve azzal egyszerre megkezdődnek a talajmunkák is.